Inicio Baleares La directora de l’IBDONA anuncia la convocatòria de la Comissió d’Igualtat per...

La directora de l’IBDONA anuncia la convocatòria de la Comissió d’Igualtat per avaluar i estudiar noves mesures contra les agressions sexuals grupals

La directora de l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), Catalina Salom, ha manifestat la seva preocupació davant l’increment de les violacions grupals, i la necessitat de reforçar les accions preventives i de sensibilització envers aquest tema. Per aquest motiu, Salom ha anunciat, per al pròxim 8 de maig, la convocatòria de la Comissió d’Igualtat per avaluar les mesures adoptades des de la sessió anterior i plantejar-ne de noves.
«Les dades esgarrifen, segons les darreres dades publicades pel Ministeri, les violacions grupals es varen incrementar a tot l’Estat un 15 % el 2022», ha manifestat Salom, «i, en vista de les darreres informacions de l’agressió grupal d’aquest cap de setmana passat, que està sota investigació, des de l’IBDONA no podem quedar amb els braços plegats».
Salom ha explicat que, des de la darrera reunió de la Comissió d’Igualtat, s’han posat en marxa diverses mesures encaminades a, d’una banda, prevenir i evitar aquestes conductes i, de l’altra, enfortir l’atenció a les víctimes. Entre aquestes mesures ha destacat la participació de l’IBDONA en la Plataforma d’Oci Nocturn de Qualitat i en la Comissió de Turisme Cívic, així com la contractació de quatre persones més per al servei d’atenció telefònica i acompanyament 24 hores. A més, ha anunciat l’inici, pròximament, d’una formació específica en violències sexuals tant en el sector hoteler com en el sector de l’oci nocturn, que se sumarà a la formació bàsica ja existent en diferents àmbits com el de la salut, l’educatiu, el dels serveis socials o el jurídic.
En aquesta línia, la directora de l’IBDONA ha recordat que la Comissió d’Igualtat és l’òrgan encarregat de coordinar les polítiques i els programes que duen a terme les administracions autonòmica, insular i local en matèria d’igualtat de dones i homes (article 20 de la Llei 11/2016). La Comissió té caràcter transversal i s’adscriu a l’IBDONA.

MÁS:  Erola Arcalís i Marina Planas participen als visionaments de portafolis FotoFest Meeting Place 2024

- Te recomendamos -
Artículo anteriorSalut reforça la vacunació infantil contra el pneumococ amb una vacuna més completa
Artículo siguienteLa Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural allibera una trentena d’exemplars de tortuga mora a la finca pública de Galatzó