Inicio Baleares La Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua i el...

La Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua i el Consell Insular de Menorca presenten les principals línes d’actuació en el cicle de l’aigua a l’illa

La Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua del Govern de les Illes Balears ha donat a conèixer, al costat del Consell Insular de Menorca, el full de ruta i les principals inversions que es desenvoluparan en matèria de l’aigua a l’illa, amb l’objectiu de superar els desafiaments hídrics, assegurant el seu benestar ambiental i la disponibilitat de recursos per al futur.
El conseller Juan Manuel Lafuente ha ressaltat la necessitat d’una col·laboració estreta entre totes les administracions involucrades com a clau per a l’èxit d’aquest projecte. “Enfront dels reptes que enfrontem en la gestió de l’aigua a Menorca, és imprescindible subratllar que la sostenibilitat se situa com una prioritat que demana la col·laboració de totes les administracions. Estam compromesos a coordinar accions per a assegurar una gestió eficient. Per això, la col·laboració entre els diferents nivells de l’administració resulta essencial”, ha destacat Lafuente durant la seva intervenció.
En el marc d’aquest pla, Adolfo Vilafranca, president del Consell Insular, acompanyat per Simón Gornés, conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, i Mateu Ainsa, director insular de Medi Ambient, han delineat les principals accions destinades a garantir el proveïment d’aigua per a les generacions presents i futures de l’illa. Aquestes accions contemplen estudis i projectes a curt, mitjà i llarg termini, tots sota la premissa de la urgència d’actuar de manera coordinada i efectiva. Joan Calafat, director general de Recursos Hídrics, present durant l’acte, també ha reforçat la imatge del compromís mutu existent per a abordar amb serietat i determinació la gestió de l’aigua a Menorca.
Aquest full de ruta representa, no sols un compromís amb la gestió sostenible i eficient de l’aigua, sinó també un reconeixement de la necessitat imperativa d’adoptar un enfocament col·laboratiu per a superar els desafiaments hídrics de l’illa, assegurant el seu benestar ambiental i la seva disponibilitat.
“Menorca pren impuls amb una inversió significativa en el sector de l’aigua. Després de mesos d’avaluacions, hem traçat un full de ruta clar, establint línies de treball i decisions sobre inversions amb l’ambició d’abordar els problemes més apressants. Aquest canvi d’enfocament que cerquem des del Govern és crucial, sent el Consell i els ajuntaments actors clau en aquest esforç”, ha destacat Lafuente.
El conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua ha posat l’accent també en la necessitat d’abordar la gestió de l’aigua des de diversos fronts, assegurant els recursos sense sobreexplotar els aqüífers, explorant subministraments alternatius, invertint per a reduir pèrdues en la xarxa i enfocant els esforços en el tractament i la reutilització de l’aigua: “Comptem amb una sèrie d’obres concretes, línies d’acció i projectes que seran de gran impuls per a Menorca. La coordinació i el consens són essencials per a trobar solucions tècniques adequades que ens permetin evitar situacions crítiques a mitjà i llarg termini”.

MÁS:  El Govern llença la nova pàgina web de la CAIB

- Te recomendamos -
Artículo anteriorConvocades 484 persones a les proves de llengua catalana de l’Escola Balear d’Administració Pública
Artículo siguienteLa consellera Estarellas rebutja la Llei d’Amnistia i reclama davant el Senat compensar el fet insular