Inicio Baleares L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) llança la seva convocatòria oberta per a la...

L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) llança la seva convocatòria oberta per a la selecció d’un projecte de fotografia al festival Cortona On The Move

L’IEB manté des del 2019 un acord de col·laboració amb el festival internacional de fotografia Cortona On The Move per programar-hi una exposició individual de fotografia d’un autor balear.
A la convocatòria s’hi poden presentar fotògrafs professionals de les Illes Balears amb un projecte que versi sobre el «cos de l’evidència», que és la temàtica proposada pel festival per a la programació d’exposicions d’aquesta edició, que tindrà lloc de l’11 de juliol al 3 de novembre de 2024. La convocatòria per a la selecció del projecte guanyador que participi en l’edició d’enguany està oberta fins al 14 d’abril al web de l’IEB.
Cortona On The Move se celebra a la localitat toscana de Cortona, a la província d’Arezzo. Protagonista des de 2011 de la producció fotogràfica a escala internacional, el festival és un referent per a fotògrafs, comissaris, autors i crítics, així com per al públic. Sota la direcció de Veronica Nicolardi i la direcció artística de Paolo Woods, té com a centre d’interès la narrativa documental, aplicada a temes contemporanis i rellevants socialment.
En un moment de la història en què la fotografia és el mitjà més universal per narrar el món en què vivim, el festival pretén fer-lo accessible i entenedor per al gran públic i convertir-lo en un motor de cultura, intercanvi i creixement. Cada any, Cortona On The Move du a terme investigacions sobre l’evolució del llenguatge fotogràfic i cada cop més privilegia la producció i realització de continguts originals i inèdits.
Respecte del focus temàtic del cos de l’evidència proposat pel festival per a l’edició de 2024, des del festival en fan l’explicació següent:
Des del moment que va néixer la fotografia, el cos es va consolidar immediatament com un dels temes focals d’aquest nou mitjà. El cos per descobrir, fer un nu, observar. Un lloc per al plaer, però també per al dolor, alhora vulnerable i increïblement poderós. Ara, més que mai, el cos s’ha convertit en el camp de cada batalla, ja sigui per la identitat, el gènere o la política, individual o col·lectiva. El cos pot ser mercantilitzat o santificat. El cos perfecte és una mentida embolicada en una il·lusió. El cos s’ha de celebrar en totes les seves formes i desafiant tots els dictats. És un lloc de llibertat i un espai per alliberar. Per a la medicina, és una àrea d’estudi inesgotable. Per a la tecnologia, que anhela un cos-màquina, és una eina que cal millorar. Però sobretot, el cos està compromès en una batalla interminable contra el seu propi fi, la mort. Si és cert que la fotografia pot servir de prova, Cortona 2024 desvelarà un «cos de l’evidència» (body of evidence), on explorarem el cos i, juntament amb ell, nosaltres mateixos.
Els projectes fotogràfics d’autors balears que s’han mostrat fins ara al festival són «L’illa» de Beatriz Polo, «Badlands» de Tomeu Coll i «Enfocaments bèl·lics del turisme: All inclusive» de Marina Planas.

MÁS:  La Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua i el Consell Insular de Menorca presenten les principals línes d'actuació en el cicle de l'aigua a l'illa

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Conselleria d’Educació i Universitats tanca l’edifici de primària del CEIP Es Putxet de Selva
Artículo siguienteLa Conselleria d’Educació i Universitats reitera la seva preocupació davant la proposta del Ministeri quant al finançament dels Ajudants Doctors Addicionals a la Universitat de les Illes Balears