Inicio Baleares Les Illes Balears lideren les dades d’afiliació de l’Estat en registrar un...

Les Illes Balears lideren les dades d’afiliació de l’Estat en registrar un increment del 4,2% i mostra la caiguda més gran de l’atur

Les Illes Balears tornen a liderar la creació d’ocupació al mes de març amb les pujades més grans de l’Estat, tant en termes interanuals com intermensuals. Així, al mes de març s’han registrat 514.171 afiliacions, cosa que implica un increment de 20.712 persones respecte al març del 2023, un 4,2 % més, el doble de la mitjana nacional. El conjunt de l’Estat mostra un augment mitjà respecte de l’any anterior del 2,6 %.
D’altra banda, si es comparen les dades del març amb les del mes anterior s’observa un increment de 33.322 afiliacions a les Balears, és a dir, un 6,9 % de pujada intermensual. Al conjunt espanyol l’afiliació respecte al mes anterior ha estat del 0,9 %.
Pel que fa a l’atur les Illes Balears mostren els descensos més accentuats del territori nacional, tant en termes interanuals com intermensuals. Així, el nombre de persones en aquesta situació durant el mes de març ha estat de 29.662, xifra que mostra un descens de 4.069 persones, és a dir, un 12,1 % menys si es compara amb el març del 2023. En aquesta categoria l’atur cau sobretot a Formentera (-21 %), seguit d’Eivissa (-15,1 %), Mallorca (-11,8 %) i Menorca (10,1 %). Al conjunt de l’Estat també baixa la xifra d’atur i la mitjana se situa en -4,7 %.
Des d’una perspectiva intermensual l’atur cau respecte del mes de febrer a 1.081 persones, un -3,5 % en termes relatius. Aquest descens es dona a totes les illes, especialment a Eivissa (-5,1 %), seguida de Menorca (-3,8 %), Mallorca (-3,6) i Formentera (-1,0 %). el conjunt nacional les dades mostren una caiguda de l’atur respecte al mes de febrer (-1,2 %).
La taxa d’atur administratiu del mes de març ha estat del 5,5 %, és a dir, 0,9 punts per sota de les dades registrades fa un any.
El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha destacat que les Illes Balears «tornen a registrar dades històriques de creació d’ocupació i, a més, ho fa liderant la creació d’ocupació i amb les taxes d’atur més baixes de l’Estat. Estam davant del millor trimestre dels últims anys en termes d’afiliació i atur, i podem dir que freguem la plena ocupació».
Contractació
Al mes de març es van registrar 29.624 nous contractes a les Illes Balears, 4.943 més respecte al mes precedent, cosa que implica una pujada del 20 %. En canvi, respecte al març del 2023, s’observa una disminució de 3.489 contractes (-10,5 %). La pujada més gran de la contractació respecte al febrer es dóna a Formentera (+29 %) i Mallorca (+20,7 %) seguides d’Eivissa (+17,4 %) i Menorca (+15,8 %).
Autònoms
El règim d’autònoms suma a les Illes Balears 98.621 persones afiliades, xifra que representa el 19,2 % del total de l’ocupació registrada. Les persones que han triat aquest tipus d’afiliació es van incrementar en 2.583 des del març del 2023 (+2,7 %) i en 1.695 en comparació del mes de febrer del 2024 (-1,8 %).
Demandants de feina
El nombre de demandants d’ocupació a les Illes al març ha estat de 90.078 persones, fet que suposa una disminució de 2.640 sol·licitants (-2,8 %) respecte al març del 2023. Les persones demandants d’ocupació experimenten una caiguda a totes les illes, excepte a Menorca (+2,8 %). Així, cauen les demandes d’ocupació a Eivissa (-3,2 %), a Mallorca (-3,4 %) i a Formentera (-6,8 %). Pel que fa al mes de febrer, les persones demandants d’ocupació a les illes baixen en 26.494 persones (un -22,7 %). Aquesta caiguda es dóna a totes les illes, sobretot a Mallorca (-24,0 %), seguida d’Eivissa (-21,1 %), Formentera (-13,9 %) i Menorca (-15,7 %).

MÁS:  TUI trasllada al Govern les bones perspectives turístiques per a 2024

- Te recomendamos -
Artículo anteriorGran participació en el concurs de dibuix infantil Dibuixa Geogràficament les Teves Illes Balears
Artículo siguienteLa Unitat Corporativa d’Atenció al Professional del Servei de Salut ha captat 33 professionals de categories deficitàries en 6 mesos