Inicio Menorca La recollida separada del porta a porta supera el 75% durant el...

La recollida separada del porta a porta supera el 75% durant el mes de febrer

El nou sistema de recollida de residus porta a porta a Maó i es Castell manté les bones xifres de separació durant el mes de febrer. D’un total de 123.820 kg de residus recollits amb aquest sistema, 93.240 kg ho han estat de forma separada i corresponen a residus de les fraccions d’envasos, vidre, paper i cartró i matèria orgànica. Això suposa que el 75,3% dels residus recollits a les tres zones d’implantació del porta a porta, comptabilitzant domicilis i comerços, ha arribat a Milà de forma separada.

“Les dades de recollida separada es mantenen per sobre del 70% complint amb l’objectiu marcat d’aconseguir molta més separació en origen, i per tant, més reciclatge. Seguim treballant per mantenir els resultats i garantir un bon servei de recollida”, ha afirmat el president del Consorci de Residus i Energia, Simón Gornés.

Els 30.580 kg restants corresponen a la fracció resta i residus mesclats, que representen el 24,7% del pes total de residus recollits durant el febrer. Aquestes dades contrasten amb les xifres de recollida separada en origen mitjançant contenidors al carrer, que durant els darrers anys es manté entorn del 20% de residus recollits de forma separada.

MÁS:  La consellera de Benestar Social, Carmen Reynés, es reuneix amb la cònsol general de Filipines a Barcelona

La fracció de matèria orgànica torna a representar gran part del percentatge total de residus separats, amb un 32,92%. Els envasos representen el 13,23% dels residus recollits, el vidre el 10,64% i el paper i cartó el 18,51%.

Durant els mesos de novembre i desembre del 2023, i gener del 2024, les xifres de recollida separada han estat al voltant del 80% a cada fase d’implantació.

Recollides i incidències diàries

De mitjana, es recullen ja amb el porta a porta 1382 poals al dia a les tres zones en funcionament. D’aquestes recollides, s’han detectat durant el mes de febrer una mitjana de 16 incidències diàries (l’1,16% del total), entre les quals destaca treure els fems sense el poal multifracció, seguit de treure els fems en dia equivocat.

Actualment, el porta a porta està en funcionament a Sant Climent, es Canutells, Binidalí, Binixíquer i Llucmaçanes (fase 1), a les urbanitzacions des Castell de Trebalúger, Fonduco, Sínia d’en Riera, Son Vilar, Sol de l’Est, Santa Anna i Cala Sant Esteve (fase 2) i a Malbúger, camí d’en Barrotes, el port de Maó i el POIMA (fase 3).

MÁS:  El Servei de Bombers de Menorca realitza un curs de millora de conducció de vehicles lleugers

Durant els mesos de març i abril s’efectua la campanya de comunicació per a la implantació de la fase 4 del porta a porta, que abastarà tot el nucli urbà des Castell i entrarà en funcionament el 22 d’abril.

Maó, 3 d’abril de 2024

 


- Te recomendamos -
Artículo anterior“Es perverso”: así define la jueza a Miquel Roldán, el cantante y profesor que acosó a uno de sus exalumnos
Artículo siguienteFecha, horario y programa completo de la romería en Menorca