Inicio Baleares El Consell de Direcció del FOGAIBA aprova una subvenció de 150.000 euros...

El Consell de Direcció del FOGAIBA aprova una subvenció de 150.000 euros per a la Federació Balear de Confraries de Pescadors, un 15% més que l’any passat

El Consell de Direcció del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), presidit pel conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha aprovat la despesa per a una subvenció directa a la Federació Balear de Confraries de Pescadors. Aquesta ajuda, d’un import de 150.000 euros, suposa 20.000 euros més que la de l’any passat (un 15% més) i va destinada a les despeses de funcionament de l’entitat per al 2024.
En aquest sentit, les despeses de funcionament que se subvencionen són les de lloguers i cànons, transports, assegurances, serveis bancaris i similars, subministraments i altres serveis relacionats amb la prestació de les funcions pròpies. També són subvencionables els tributs autonòmics i de l’Administració local i les despeses de personal: sous i salaris i obligacions amb la Seguretat Social, entre d’altres.
El conseller Joan Simonet ha destacat que «els serveis que ofereix i la funció representativa que du a terme la Federació Balear de Confraries de Pescadors és fonamental per al bon funcionament del sector. A més de defensar els interessos del mateix sector, suposa el nexe d’unió entre el Govern i les diferents confraries de les Illes».
Per tot això, atesa la seva naturalesa única, l’interès públic i social de les seves actuacions com a òrgan de consulta i col·laboració de l’Administració amb l’objectiu de promoure i impulsar els interessos pesquers, la Direcció General de Pesca exposa que la Federació compleix els requisits necessaris per poder rebre aquesta subvenció.
Cal destacar que la Federació Balear de Confraries de Pescadors, corporació sense ànim de lucre, és l’única que hi ha a les Balears, ja que no hi ha cap altra federació pesquera professional, i té la funció principal de representar totes les confraries de les Illes. A més, la Llei de pesca determina que hi ha d’haver una federació d’àmbit autonòmic en què es poden integrar totes les confraries de les Balears.

MÁS:  PortsIB aprova els plecs per a la regulació de les dues rampes interiors de Ciutadella

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia constitueix juntament amb agents socials la mesa de treball per a la igualtat amb l’objectiu d’impulsar i coordinar el pla anual
Artículo siguienteLa presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha participat en la Junta Rectora del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat