Inicio Baleares El Govern i PIME Menorca signen un conveni per assessorar les empreses...

El Govern i PIME Menorca signen un conveni per assessorar les empreses en matèria de fons europeus

L’objectiu és facilitar que el teixit empresarial menorquí aprofiti el màxim de finançament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència
La directora general de Fons Europeus del Govern de les Illes Balears, Bàrbara Barceló, ha signat un conveni amb la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca (PIME Menorca) per donar suport al teixit empresarial de l’illa en l’accés als fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR). La CAIB finança el conveni de 16.666 € per a l’entitat empresarial.
Així ho ha materialitzat aquest dimarts Barceló en la reunió que ha mantingut a la seu de PIME Menorca amb el president de la federació, Justo Saura; la secretària general, María Garcia; i l’assessor jurídic, Josep Olives.
Entre els principals objectius del conveni, es troben: posar en marxa un servei d’assessorament de fons europeus per a les empreses menorquines en les instal·lacions de PIME Menorca, reforçar la interlocució de l’entitat sobre qüestions de fons europeus amb la CAIB, i difondre convocatòries d’ajudes i subvencions que utilitzin fons europeus en el teixit empresarial menorquí. Així, la pretensió és que s’aprofiti el màxim de finançament provinent dels fons MRR.
La Direcció General de Fons Europeus completa aquest suport amb altres serveis, com una plataforma d’ajudes a les empreses que dona accés a una base de dades que inclou totes les oportunitats de finançament com subvencions, préstecs, avals i ajudes cofinançades per Europa.
Fons MRR a Menorca
Dels fons europeus MRR executats pel Govern de les Illes Balears, 39,14 milions d’euros corresponen a Menorca fins al 31 de desembre de 2023. Això inclou l’execució amb instruments exclusius per a Menorca (licitacions de contractes, subvencions directes, convenis o transferències) i altres fons aconseguits per ajuntaments i el Consell Insular. El principal receptor ha estat el Consell Insular, que executa projectes en àmbits diversos com la cultura, afers socials, mobilitat i turisme.

MÁS:  La Conselleria d’Educació i Universitats licita la redacció del projecte del nou CEIP a Felanitx

- Te recomendamos -
Artículo anteriorSalut posarà en marxa al llarg de 2024 el programa de detecció precoç del càncer de cèrvix
Artículo siguienteAgricultura fa un nou pagament d’ajuts als agricultors i ramaders de les Illes Balears de més de 3,1 milions d’euros