Inicio Baleares El Govern incrementa en 500.000 € la transferència a Eivissa per la...

El Govern incrementa en 500.000 € la transferència a Eivissa per la Llei de Capitalitat

L’aportació de l’Executiu augmenta un 14,3% el 2024, passant de 3,5 milions als 4 milions d’euros, i sumant-hi la transferència del Consell Insular, l’Ajuntament d’Eivissa rebrà 5,71 milions
“La voluntat del Govern és tendir a augmentar les partides d’acord amb la disponibilitat pressupostària, volem complir amb Eivissa”, ha explicat el vicepresident Antoni Costa
El Govern de les Illes Balears aportarà el 2024 a l’Ajuntament d’Eivissa 4 milions d’euros per la Llei de Capitalitat. Aquesta xifra suposa un increment del 14,3% en comparació a l’exercici anterior, quan va ser de 3,5 milions. Així ho ha anunciat el vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears, Antoni Costa, després d’assistir a la segona reunió del Consell de Capitalitat d’aquesta legislatura.
“El Govern té un compromís total i absolut amb la Llei de Capitalitat d’Eivissa, que ja té cinc anys de vigència. En el pressupost de 2023 no hi havia ni un euro pressupostat, però vàrem fer una modificació de crèdit per transferir íntegrament els 3,5 milions i que l’Ajuntament executés els projectes pertinents”, ha explicat Costa.
Així, i sumant també l’aportació del Consell Insular, que s’incrementa un 11,42%, el Consistori d’Eivissa rebrà aquest 2024 5,71 milions, un 14,3% més que els 5 milions del 2023. “S’ha de destacar l’esforç que fa tant el Govern com el Consell d’Eivissa, la voluntat és que puguem tendir a incrementar les partides d’acord amb la disponibilitat pressupostària”, ha expressat el vicepresident.
En el cas dels 4 milions que aporta l’Executiu, Costa ha remarcat que s’han pressupostat dins el marc de l’Impost de Turisme Sostenible i, a més, “els projectes els executarà directament Vila”. “En anys anteriors, el Govern justificava la Llei de Capitalitat amb actuacions que preveia i feia el propi Govern, i no l’Ajuntament, però això ha canviat”.
En la reunió, a banda del vicepresident Costa, han assistit per part del Consell d’Eivissa el vicepresident primer, Mariano Juan –de forma telemàtica-, i la consellera insular de Cooperació Municipal, Maria Fajarnés, i per part de l’Ajuntament, l’alcalde Rafael Triguero, i les tinents de batle Gema Marí i Catiana Fuster.
“Vull agrair el compromís del Govern i del Consell amb el municipi, amb la ciutat i els seus residents, per l’esforç important d’arribar als 5,71 milions d’euros i desenvolupar les inversions necessàries”, ha afirmat l’alcalde Triguero.
Projectes consensuats
Les tres institucions reunides avui a Eivissa han acordat els projectes que s’executaran amb aquests 5,71 milions d’euros: 2,3 milions per al projecte de remodelació del Carrer Pere Francès, 1,7 milions per l’ampliació de l’edifici de Can Ventosa, 1 milió d’euros per al tanc de tempestes de Platja d’en Bossa i 700.000 euros per una nova passarel·la que uneixi la platja de ses Figueretes amb Platja d’en Bossa.
Així i tot, encara que els 4 milions d’euros que aporta el Govern provinguin de l’ITS, l’Ajuntament d’Eivissa podrà presentar altres projectes addicionals a través de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB). A més, amb l’ITS 2024 s’assegura la plurianualitat dels projectes, per la qual cosa si no s’executen íntegrament en el 2024, es podrà fer en exercicis següents.

MÁS:  El Govern convoca 95 places de Policia Local a 15 municipis de les Illes Balears

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa presidenta Prohens posa la primera pedra del reivindicat nou CEIP de Caimari
Artículo siguienteEl Govern confirma els avenços en la tramitació de l’ampliació de les subestacions des Mercadal i sa Dragonera a Menorca