Inicio Baleares La Conselleria d’Educació i Universitats manifesta la seva indignació davant el pla...

La Conselleria d’Educació i Universitats manifesta la seva indignació davant el pla del Govern Central per finançar la implantació de la LOSU i sol·licita una reunió urgent del Ple de la CGPU

La Conselleria d’Educació i Universitats vol mostrar la seva indignació davant l’anunci del Govern Central del passat divendres, realitzat al marge de les Comunitats Autònomes, sobre la implantació de la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU). L’aplicació d’aquesta llei implica un sobrecost per a totes les universitats espanyoles que no va ser calculat adequadament pel Govern Central, i que ara es pretén que sigui assumit, en gran part, per les Comunitats Autònomes.
El president del Govern Central, Pedro Sánchez, juntament amb la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, es varen reunir divendres amb la Junta Rectora de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) per traslladar-los la decisió de sufragar part del cost de les contractacions de Professors Ajudants Doctors necessàries per adequar les plantilles a les noves dedicacions docents de la LOSU.
Aquesta decisió no té en compte el fet que continuen existint discrepàncies, no només amb les Comunitats Autònomes sinó també amb les Universitats, respecte al nombre de Professors Ajudants Doctors necessaris, així com amb el model per finançar aquestes noves places.
Amb la finalitat de consensuar aspectes essencials relatius a la implantació de la LOSU, el passat 2 de febrer es va constituir una comissió de treball a proposta del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, integrada pel mateix Ministeri, una representació de les Comunitats Autònomes, representants de la CRUE i representants dels sindicats.
Durant les tres sessions del grup de treball s’ha analitzat per primera vegada l’impacte real de la LOSU, i s’han arribat a alguns acords entre els quals figura l’ajornament de l’entrada en vigor de les Disposicions Transitòries setena i dotzena de la LOSU.
A la darrera reunió, celebrada el 4 de març, totes les Comunitats Autònomes varen presentar una proposta de finançament de les places que el Ministeri es va comprometre a estudiar. Aquest divendres, amb l’anunci realitzat pel Govern Central, s’ha sabut per la premsa, sense notificació a les Comunitats Autònomes, que la proposta realitzada ha estat rebutjada i que el Govern Central només finançarà 2/3 de les places de Professor Ajudant Doctor necessàries per complir amb les exigències de la LOSU. Cal tenir en compte que el compromís del Ministeri de sufragar places únicament contempla cobrir el cost del contracte dels Professors Ajudants Doctors, un contracte temporal de 6 anys, donant per fet que l’estabilització d’aquest personal anirà a càrrec de les Comunitats Autònomes.
D’acord amb els motius anteriors, la Conselleria d’Educació i Universitats rebutja l’anunci fet pel Govern Central i mostra la seva disconformitat, una vegada més, amb la forma d’actuar d’aquest, obviant el compromís econòmic que signifiquen per a la Comunitat Autònoma aquestes mesures unilaterals adoptades pel Govern Central sense consens previ.
La Conselleria d’Educació i Universitats sol·licita al Govern Central que convoqui urgentment una reunió del Ple de la Conferència General de Política Universitària (CGPU) perquè s’acordi un model de finançament just, proporcional i possible, en el que puguin ser assumides les conseqüències de la implantació de la LOSU que han de patir les Comunitats Autònomes.

MÁS:  El Govern presenta el programa «Empreses saludables de les Illes Balears», un model per millorar la salut i el benestar en els llocs de treball

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa xarxa de bus TIB avança la temporada d’estiu al 22 de març amb més oferta de servei i una nova línia a la Serra de Tramuntana
Artículo siguienteLa Platja de Muro i la del Port de Sant Miquel se sumen a la campanya Platges sense fum, platges saludables 2024