Inicio Baleares Govern i FELIB acorden els criteris de repartiment dels 16,4 milions del...

Govern i FELIB acorden els criteris de repartiment dels 16,4 milions del Fons de Cooperació Local

La comissió mixta formada pel Govern de les Illes Balears i la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) s’ha reunit aquest migdia a la seu de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques amb la finalitat d’acordar els criteris de repartiment del Fons de Cooperació Local per al 2024 i que enguany serà de 16.473.618 euros.
A la reunió hi han assistit la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Xesca Ramis; el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Jaume Ferriol, i la secretària general d’aquesta entitat, Neus Serra, així com tres funcionaris designats per la conselleria.
Els criteris de repartiment dels fons que s’han acordat són els mateixos que els anys anteriors, atès que s’ha posat de manifest en la reunió que es tracta de criteris objectius als quals va ser complicat arribar i sobre els quals hi ha consens. Així, s’apliquen els criteris de població actualitzats, amb un pes del 50% del Fons, i el criteri de solidaritat, amb 34,25%. El Fons manté altres variables, com els diversos trams de població per a municipis de menys de 25.000 habitants, amb un 5%; de menys de 15.000, 7.500 i 3.000 habitants respectivament, amb un 3% cadascun o la insularitat, amb un 1,6%, i la doble insularitat, amb un 0,15%.
El Fons de Cooperació Local es distribueix entre la totalitat dels ajuntaments de les Illes Balears i es configura com un fons de caràcter no finalista que té com a objectiu contribuir a l’equilibri econòmic de les entitats locals i col·laborar en la consecució dels principis d’autonomia i suficiència financera interna i en la realització del principi de solidaritat.

MÁS:  Ciutadella se moviliza contra la plaga de la procesionaria

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa consellera Vidal confirma amb Iberia Express i Air Nostrum l’ampliació dels seus serveis entre l’arxipèlag i la península i entre illes per Setmana Santa
Artículo siguienteProsegur cash y su estrategia ganadora: cash today incrementa ventas en un 50%