Inicio Baleares El Govern de les Illes Balears exposa per primera vegada en el...

El Govern de les Illes Balears exposa per primera vegada en el Fòrum Europeu Transfiere 2024 els assoliments de l’ecosistema d’innovació

Transfiere 2024 és la principal trobada d’R+D+I del sud d’Europa per compartir coneixement científic i tecnològic
Hi participaran els principals actors de l’àmbit de la transferència, la innovació i també les principals agrupacions empresarials innovadores i els clústers de les Illes Balears
 
El Govern de les Illes Balears serà present a Màlaga per donar a conèixer els assoliments i el model d’ecosistema d’R+D+I balear al Transfiere 2024, la tretzena edició del fòrum europeu per a la ciència, la tecnologia i la innovació, que se celebra al Palau de Fires i Congressos de Màlaga entre el 20 i el 22 de març.
Així, la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació compta per primera vegada amb un estand institucional en el qual participa una delegació amb una quinzena d’entitats d’R+D+I de les Illes Balears que presenten en aquesta trobada professional i multisectorial les seves capacitats científiques i tecnològiques.
Aquesta iniciativa del Govern té com a objectiu generar oportunitats de mercat per a la recerca i la innovació que s’està fent a les Illes Balears. Transfiere 2024 és la principal trobada d’R+D+I del sud d’Europa per compartir coneixement científic i tecnològic, promoure la innovació i connectar ciència i empresa.
Per una banda, hi participen els principals actors de l’àmbit de la recerca: l’Institut d’Investigació Sanitària (IDISBA), Son Espases Health LivingLab i la Universitat de les Illes Balears, i els seus centres de recerca: Institut d’Estudis Hispànics en la Modernitat, INAGEA i IFISC.
Per altra banda, també hi seran representats els representants de l’Oficina Innobal, les principals agrupacions empresarials innovadores i els clústers de les Illes Balears: el Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears (BIOIB), el Clúster de Transició Ecològica de les Illes Balears (TEIB), el Balearic Marine Cluster, Turistec, CliqIB i Cluster.edu.
La participació en aquest fòrum s’emmarca en la iniciativa de l’Oficina Innobal, en col·laboració amb la Fundació Bit, i té com a objectiu connectar el gran potencial de la ciència excel·lent i l’entorn empresarial per convertir la recerca en solucions útils per a la societat.
Durant la celebració de Transfiere, el secretari autonòmic d’Innovació i Societat Digital, Antoni Carmona, participarà en el panell d’experts «Territorialitat de la innovació», en el qual es donarà visibilitat a la territorialitat de la innovació espanyola, mostrant els avenços que es produeixen des de les diferents comunitats autònomes i la seva adaptació a les noves necessitats tecnològiques.
El Fòrum Europeu Transfiere 2024, una plataforma clau per a la ciència, la tecnologia i la innovació, està programat per impulsar la tracció de més de 500 empreses i entitats de l’ecosistema R+D+I. Aquesta convocatòria, renovada per al 2024, reforça la seva missió de potenciar la visibilitat del teixit empresarial com a pilar de la innovació, amb el suport tant del sector privat com de les administracions públiques.

MÁS:  Els alumnes del CEIP Es Putxet de Selva comencen les classes a Es Centre amb normalitat

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl SOIB convoca cursos per formar conductors professionals de transport de viatgers i de mercaderies
Artículo siguienteComencen els cursos de català pels professionals sanitaris