Inicio Baleares Un dels congressos de clústers més importants d’Europa se celebrarà a les...

Un dels congressos de clústers més importants d’Europa se celebrarà a les Illes Balears el 24 i 25 d’octubre

La circularitat i l’economia blava seran les temàtiques centrals de l’esdeveniment, que a Espanya només han organitzat Màlaga i Barcelona
Els pròxims 24 i 25 d’octubre seran els dies que les Illes Balears acolliran un dels congressos de clústers més importants d’Europa (Clusters Meet Regions). El passat mes de gener l’European Cluster Collaboration Platform –l’organització que agrupa 1.138 clústers de tot Europa- va seleccionar la candidatura presentada per la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears, una fita que a Espanya només han assolit Màlaga i Barcelona. Aquest congrés situarà les Illes Balears en el centre de la innovació d’Europa, i serveix per apropar els clústers europeus de tots els àmbits.
Hi ha proves evidents que els clústers innovadors tenen un paper crucial en el desenvolupament econòmic regional. L’objectiu d’aquest congrés europeu és facilitar la implementació de bones pràctiques en què els clústers regionals són motors de la transició econòmica, així com crear i promoure col·laboracions entre els clústers i els agents regionals per al desenvolupament industrial, i impulsar la transició verda i digital.
Al llarg dels dos dies del congrés, es tractarà especialment la circularitat i l’economia blava de les Illes Balears a través de conferències, debats i presentacions de projectes. A més, es durà a terme una sessió per posar en comú els diferents agents i aconseguir així crear projectes col·laboratius a escala europea.
D’altra banda, és important destacar que en aquest congrés es presentarà l’informe de resultats del suport que reben les Illes Balears de la Comissió Europea (S3 CoP–DG REGIO) per a la cooperació interregional de l’Estratègia Regional d’Innovació per a l’Especialització Intel·ligent de les Illes Balears (RIS3), que ha rebut ajuda experta europea per desenvolupar-ho, i permet fomentar la cooperació entre regions. Totes aquestes temàtiques van en la línia de l’aposta del Govern de crear el Regional Innovation Valley (RIV) de circularitat a les Illes Balears.
El Govern de les Illes Balears agraeix a més la tasca realitzada pels clústers innovadors de la Comunitat Autònoma, alguns dels quals participaran activament a l’esdeveniment, per la seva implicació en la proposta i organització del Clusters Meet Regions i per la feina conjunta que es realitza amb l’Administració autonòmica.

MÁS:  El conseller Bauzà demana a la secretària d’Estat de Turisme l’ampliació del termini d’execució dels projectes de resiliència turística finançats amb Fons EU

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl producte local de les Illes Balears tindrà una nombrosa presència a Alimentaria de la mà d’Agricultura, Pesca i Medi Natural
Artículo siguienteAutoritzat el concert per al servei d’infants de 6 a 11 anys en situació de dependència per un import de 8,3 milions