Inicio Baleares Elsa Pons Fortuny i Miquel Jaume Roig, premiats amb el Cornelius Atticus...

Elsa Pons Fortuny i Miquel Jaume Roig, premiats amb el Cornelius Atticus 2023

La menorquina Elsa Pons és una pionera en el tennis femení i ha destacat com a  esportista, entrenadora i empresària
Miquel Jaume Roig rep, a títol pòstum, un reconeixement a tota una carrera vinculada al món de l’esport balear
El Consell de Govern ha aprovat la proposta d’acord de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports per concedir la distinció Cornelius Atticus 2023 a Elsa Pons Fortuny (categoria femenina) i a Miquel Jaume Roig (categoria masculina), en aquest darrer cas, a títol pòstum.
La menorquina Elsa Pons () compta amb una dilatada carrera esportiva lligada al tennis, on ha estat una dona pionera com a jugadora i entrenadora, i, des del 2015, com a propietària d’una empresa de serveis esportius. Per la seva banda, el mallorquí Miquel Jaume (1953-2021) rep, a títol pòstum, el màxim guardó esportiu de les Illes Balears en reconeixement a la seva dilatada experiència com  a entrenador i gestor esportiu, en què destaca la seva etapa al Mallorca Palma Futsal.
El premi Cornelius Atticus, instaurat l’any 1996 i que des del 2017 compta amb categoria femenina, rep el nom del primer esportista que es coneix a les Illes Balears, un atleta del pancraci (una disciplina de lluita cos a cos) del segle III la làpida del qual, amb un poema laudatori inscrit, es va  trobar durant les excavacions a la ciutat   romana de Pollentia (Alcúdia, Mallorca) l’any 1933.
Es Baluard acollirà l’acte institucional de lliurament de guardons el dimarts 26 de març i hi està prevista l’assistència de la presidenta del Govern balear,  Margalida Prohens; del conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, i del  director general d’Esports, Joan Antoni Ramonell.
Perfil dels Cornelius Atticus 2023
Elsa Pons Fortuny (Alaior, ) va iniciar la seva carrera com a tennista l’any 1972. Des de llavors, ha exercit com a jugadora, capitana d’equips, dirigent de clubs, assembleista i delegada a Menorca de la Federació de Tennis. Ha estat la guanyadora absoluta de tots els open organitzats a Menorca des del 1978. El 1993 esdevé la primera presidenta dona d’un club de tennis a Espanya,concretament el CT Alayor, del qual era propietària des d’un any abans.
Miquel Jaume Roig (1953-2021) és una de les persones més reconegudes de l’esport balear. Fins a la seva mort va ser president i fundador del club de primera divisió  de futbol sala Palma Futsal. Anteriorment, va viure una carrera a les banquetes del futbol mallorquí, al Manacor i al Juvenil del Reial Mallorca. El 1988 va fundar l’Associació Esportiva Manacor. Miquel va fer així d’un equip local i humil un referent a totes les illes, i va dotar de protagonisme i identitat un esport minoritari    com era el futbol sala, juntament amb un treball social admirable. Deu anys després  d’haver-lo fundat, el projecte de Miquel Jaume arribava a la màxima categoria   possible.

MÁS:  La presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha assistit a la reunió del Patronat de la Fundació Es Baluard

- Te recomendamos -
Artículo anteriorNomenats els presidents i vicepresidents dels Consells Escolars Insulars de Mallorca, Eivissa i Menorca
Artículo siguienteTalentos en el foco de Oracle, IBM, Deloitte y LinkedIn en la primera edición de la Feria de Empleo de UAX