Inicio Baleares El Govern actualitza les pautes per executar els fons europeus MRR i...

El Govern actualitza les pautes per executar els fons europeus MRR i augmentar-ne l’eficàcia

La proposta d’instrucció introdueix les darreres novetats legislatives i incorpora les aportacions fetes pels gestors dels fons MRR a la CAIB
La directora general de Fons Europeus, de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, Bàrbara Barceló, va presentar aquest dijous a la Comissió Interdepartamental d’Inversions Estratègiques la proposta d’una nova instrucció sobre pautes d’actuació amb l’execució dels fons europeus MRR, el principal instrument dels fons Next Generation de la Unió Europea. La CAIB té assignats 1.070 milions d’euros i des de la Direcció General de Fons Europeus es treballa en la coordinació de la seva gestió i l’establiment de pautes comunes que garanteixin el compliment de principis especialment rellevants com són el seguiment de fites i objectius i la prevenció del doble finançament.
La proposta d’instrucció actualitza l’anterior versió amb les darreres novetats legislatives i orientacions emeses i incorpora les aportacions fetes pels gestors dels fons MRR a la CAIB. A més, posa a disposició un seguit de documents i plantilles per a facilitar una gestió eficaç i garantista.
Barceló presideix la Comissió Interdepartamental, que també compta amb la participació del director general de Pressuposts i Finançament, Bartomeu Alcover; una representant de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i les Secretaries Generals del Govern.
A la Comissió Interdepartamental es va donar compte, a més, de les dades provisionals d’execució dels fons MRR a 31 de desembre de 2023, que seran elevats a Consell de Govern per al seu coneixement. Aquestes dades, presentades pel conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, el passat 28 de febrer, mostren un balanç positiu en l’evolució dels darrers sis mesos de l’any tant pel que fa a l’increment dels fons mobilitzats -els quals passen de representar un 66% dels fons assignats a representar el 79% dels fons assignats- com dels fons executats -que s’incrementen en un 10%-.
Així mateix, a la reunió mantinguda, la directora general de Fons Europeus va informar les persones assistents sobre els recursos disponibles a la nova web ibfonseu.caib.es, entre els quals destaca la pròxima publicació de les previsions d’actuacions finançades amb fons MRR per al present semestre 2024. Aquesta informació, disponible a https://www.caib.es/sites/oie/ca/convocataries/, permet a totes les persones interessades conèixer quines convocatòries de subvencions i licitacions posarà en marxa la CAIB amb fons MRR els mesos vinents.

MÁS:  Declarat l’interès autonòmic per executar obres al CEIP Marian Aguiló, al CEIP Ses Rotes Velles i a l’IES Xarc

- Te recomendamos -
Artículo anteriorArriba la segona edició del Festival de Manga i Anime (FeMA) en català a les Balears organitzat per l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB)
Artículo siguienteImatges de la presidenta Prohens en el minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de l’11M