Inicio Baleares La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural abona més d’un milió d’euros...

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural abona més d’un milió d’euros de les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, mitjançant el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), ha abonat en els darrers dies un total d’1.179.529,77 euros de les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural (PDR). Aquestes ajudes, repartides entre vuit línies de subvencions diferents, han tingut cinquanta beneficiaris finals.En concret, les línies que han estat subvencionades són: la dirigida a la incorporació de joves agricultors (CEJA), amb 317.500 euros i disset beneficiaris; la destinada a inversions en explotacions agràries (INEA), amb 375.091,79 euros i dotze beneficiaris; la destinada a subvencionar projectes pilot (COPPI), amb 224.126,20 euros i deu beneficiaris; la línia dirigida a donar suport a les activitats d’informació i promoció en el mercat intern (PIPQU), amb 94.585,57 euros i dos beneficiaris; la destinada a les activitats de demostració i informació (FOAD), amb un total de 67.268,69 euros i quatre beneficiaris; la dirigida a les estratègies dels grups LEADER (EDLP), amb un import total de 53.076,81 euros i tres beneficiaris; la que dona suport a accions de formació professional i adquisició de competències (FOAC), amb 33.281,91 euros i un beneficiari, i la destinada a les cadenes curtes de comercialització (COCCI), amb un expedient resolt per valor de 15.598,80 euros.El conseller Joan Simonet ha recordat que «una de les principals prioritats d’aquesta legislatura era resoldre les convocatòries d’ajudes com més aviat millor perquè volem dotar el sector de tots els recursos disponibles, i això és el que feim: donar-los liquiditat». A més, «hem promès facilitar i agilitar al màxim la burocràcia i continuam fent passes en aquest sentit».
Cal recordar que aquests ajuts del PDR estan cofinançats entre el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Govern de les Illes Balears.

MÁS:  Medi Natural commemora la Setmana Forestal Mundial amb una desena d’activitats per divulgar els valors i la cultura dels boscs de les Illes Balears

- Te recomendamos -
Artículo anteriorImatges de la presidenta del Govern a la lectura del manifest amb motiu del 8M
Artículo siguienteAprovat el projecte executiu del nou centre de dia d’Alaior