Inicio Baleares Aprovat el projecte executiu del nou centre de dia d’Alaior

Aprovat el projecte executiu del nou centre de dia d’Alaior

Aquest és el pas previ a la licitació de les obres
El centre disposarà de 30 places i suposarà una inversió d’1.045.270 €
El Consell de Govern ha autoritzat el projecte executiu del centre de dia per a persones grans dependents a Alaior. La infraestructura fou declarada inversió d’interès autonòmic per un acord del Consell de Govern de 10 de novembre de 2023.
L’aprovació d’avui és el pas previ a la licitació de les obres. Una vegada que es licitin, s’espera que la construcció del nou centre de dia es pugui iniciar l’estiu d’enguany i que estigui finalitzat el primer semestre de 2026.
El centre de dia d’Alaior disposarà de 30 places i suposarà una inversió d’1.045.270 €, dels quals 522.635 € seran finançats pel Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de la Conselleria de Famílies i Afers Socials. L’Ajuntament d’Alaior n’assumirà els 522.635 restants.
Un centre amb sala polivalent, sala de descans i sala de fisioteràpiaPel que fa al disseny, el centre de dia tindrà una superfície de 986 m², mentre que la superfície construïda total és de 587 m², dels quals 516,51 m² són de superfície  tancada i 71,05 m², oberta. És una obra de forma rectangular amb topografia pràcticament plana.
L’edifici es distribueix al voltant d’un pati, la qual cosa permet ubicar tots els espais a les façanes exteriors i els usos principals més privatius orientats cap a aquest pati. A la façana sud, s’ubiquen les tres estances protagonistes (sala polivalent, sala de descans i sala de fisioteràpia) orientades cap a un porxo impermeable. Aquests tres espais tenen la capacitat d’unificar-se i generar un espai comú. En el punt més alt de la parcel·la, hi ha l’accés principal (carrer de sa Bassa Roja), on es preveu una zona de càrrega i descàrrega d’ambulàncies. El despatx d’arquitectura que va resultar adjudicatari del contracte va ser el de Tomàs Montis Sastre, amb qui es va signar el contracte el juny de 2023.

MÁS:  A partir d'aquest divendres, dia 12, entra en vigor la normativa d’SFM que permet viatjar en tren i metro amb cans i altres animals de companyia

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural abona més d’un milió d’euros de les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural
Artículo siguienteEs destinen 1,2 milions d’euros per al concert 2024-2028 per a infants de 6 a 11 anys d’ASPACE