Inicio Baleares La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia organitza l’exposició «Dones enginyeres d’èxit i...

La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia organitza l’exposició «Dones enginyeres d’èxit i el seu impacte en el desenvolupament industrial» amb motiu del Dia Internacional de la Dona

L’exposició itinerant té com a objectiu promoure la tecnologia i l’enginyeria des de diferents perspectives per inspirar, educar i empoderar nines, joves i dones per tal que desenvolupin el seu talent com a enginyeres, a més de fomentar una major inclusió i igualtat de gènere al món de l’enginyeria
La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de la Direcció General d’Indústria i Polígons Industrials, organitza l’exposició itinerant «Dones enginyeres d’èxit i el seu impacte en el desenvolupament industrial», amb la col·laboració de la Unió d’associacions d’enginyers tècnics industrials i graduats en enginyeria de la branca industrial d’Espanya i del Col·legi Oficial de Pèrits i Enginyers Tècnics Industrials de les Illes Balears.
L’exposició té com a objectiu promoure la tecnologia i l’enginyeria des de diferents perspectives per inspirar, educar i empoderar nines, joves i dones per tal que desenvolupin el seu talent com a enginyeres, a més de fomentar una major inclusió i igualtat de gènere al món de l’enginyeria i que s’estableixin llaços associatius entre les dones que es dediquen a aquesta branca del coneixement. La iniciativa parteix de la idea que l’escassetat de dones dins les disciplines de les ciències, tecnologia, matemàtiques i, sobretot, l’enginyeria comporta un desaprofitament inherent de talent, potencial creatiu i enginy que resulta clau per a la innovació i el desenvolupament tecnològic empresarial i de la societat.
Aquest matí el conseller Alejandro Saénz de San Pedro, juntament amb la directora general d’Indústria i Polígons Industrials, Ingrid de la Fuente, han inaugurat aquesta mostra a l’Arxiu del Regne de Mallorca i han rebut el primer grup d’estudiants que visita l’exposició: alumnes de 4t d’ESO de ciències del Col·legi Sant Francesc de Palma.
Durant una setmana el públic visitant gaudirà de diverses activitats com ara tallers en què enginyeres d’àmbits diferents (indústria, ferrocarrils, mines, energia, etc.) parlaran de la seva professió a grups d’estudiants de secundària, o el primer esdeveniment que es duu a terme a Mallorca adreçat a col·legis professionals de diferents branques de l’enginyeria, i que té com a objectiu posar en valor el paper de la dona al món de l’enginyeria i que els professionals estableixin llaços entre ells. Es preveu que més de 500 alumnes de l’ESO visitin aquesta mostra i participin de les activitats programades.
L’exposició es compon de diversos panells expositius que inspiren i mostren el recorregut d’enginyers des del segle XIX fins als nostres temps. D’una banda es presenta les anomenades «pioneres», dones increïbles que van marcar tendència i van aconseguir grans èxits al món de l’enginyeria en l’àmbit espacial, al món de la impremta optimitzant processos o inventores amb més de 20 patents i 90 invents . A continuació, hi ha els panells de les dones enginyeres d’èxit anomenades «contemporànies» que mostren dones de l’actualitat que a base de treball, esforç i vocació han aconseguit l’èxit al món de l’enginyeria.
L’exposició es podrà visitar a l’Arxiu del Regne de Mallorca els dies 7 i 8 de març de 9.00 a 14.00 h; al Centre Cultural Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor els dies 11 i 12 de març de 10.00 a 21.00 h i a l’Auditori d’Alcúdia el 13 i 14 de març de 9.00 a 20.00 h.

MÁS:  Declarat l’interès autonòmic per executar obres al CEIP Marian Aguiló, al CEIP Ses Rotes Velles i a l’IES Xarc

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Conselleria d’Educació i Universitats reuneix als secretaris dels centres per explicar la desburocratització
Artículo siguienteProhens confirma amb els operadors turístics l’allargament de la temporada turística a Balears