Inicio Baleares Les Comunitats Autònomes plantegen una proposta alternativa al Ministeri de Ciència, Innovació...

Les Comunitats Autònomes plantegen una proposta alternativa al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per a l’aplicació de la LOSU

Les Comunitats Autònomes han plantejat una proposta alternativa al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per a l’aplicació de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del Sistema Universitari (LOSU) durant la tercera reunió del grup de treball de la Conferència General de Política Universitària.
Segons ha explicat el director general d’Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors de la Conselleria d’Educació i Universitats, Sebastià Massanet, s’ha traslladat al Ministeri la necessitat d’un esforç més gran de finançament i s’ha presentat la proposta acordada per totes les Comunitats Autònomes la setmana passada a València durant la jornada de treball dels directors generals d’Universitats, ‘La universitat espanyola: anàlisi, desenvolupament normatiu i reptes per a l’any 2024’.
Massanet ha assenyalat que les comunitats, “en un exercici de corresponsabilitat, i davant la proposta insuficient del Ministeri per pal·liar la reducció de dedicació docent dels professors associats que estableix la LOSU, han plantejat al Ministeri una proposta alternativa que ajudaria a consolidar les places dels nous professors ajudants doctors”. Així mateix, ha exposat la incredulitat de les comunitats, dels rectors i dels sindicats davant l’obstinació del Ministeri en limitar el nombre de noves places d’Ajudant Doctor necessàries a 4200 quan la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), ha conclòs que es necessiten prop de 5.600 places per a aplicar les exigències de la LOSU.
Mentre que la Universitat de les Illes Balears estima en 238 les places noves d’Ajudant Doctor que es requeriran a les Illes Balears per l’aplicació de la LOSU amb un cost aproximat de 10 milions d’euros en els propers 6 anys, en la proposta del Ministeri només s’ofereix finançament per 10 places, amb un cost inferior a 400.000 €. La Conselleria d’Educació i Universitats considera molt insuficient la proposta del Ministeri i l’emplaça a “desbloquejar la situació, mostrant un tarannà més dialogant i que s’estudiï la proposta que de manera consensuada li han traslladat les Comunitats Autònomes”.

MÁS:  Es destinen 1,2 milions a subvencionar les despeses corrents d’entitats que duen a terme actuacions socials

- Te recomendamos -
Artículo anteriorProhens confirma amb els operadors turístics l’allargament de la temporada turística a Balears
Artículo siguienteEl Govern gestiona en set mesos més de la meitat de les ajudes concedides per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies per carretera