Inicio Baleares El Govern gestiona en set mesos més de la meitat de les...

El Govern gestiona en set mesos més de la meitat de les ajudes concedides per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies per carretera

La Direcció General de Mobilitat del Govern de les Illes Balears ha assistit aquest dimarts a un encontre amb la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) per informar sobre les convocatòries d’ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies per carretera i modernització de flotes, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançades per la Unió Europea «Next Generation EU».
La convocatòria d’ajudes de transformació de flotes es va iniciar el març de 2022 i la directora general de Mobilitat, Lorena del Valle, ha destacat que «fins al moment, s’han concedit un total de 5,1 milions d’euros i el 56% de les ajudes concedides (2,8 milions) s’han gestionat en els darrers set mesos». Està previst que en les properes setmanes la dotació de la convocatòria s’incrementi en 1,1 milions, fins els 8,3 milions d’euros.
El termini per sol·licitar aquestes ajudes per transformació de les flotes finalitza el proper 30 d’abril de 2024.
D’altra banda, la directora general també s’ha informat sobre la convocatòria d’ajudes de modernització d’empreses privades de transport de viatgers prestadors de serveis de transport per carretera i d’empreses privades que intervenen en el transport de mercaderies per carretera, finançades per la Unió Europea «Next Generation EU». La convocatòria es va iniciar en abril de 2023 i està dotada de 2,7 milions d’euros. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el proper 30 de juny.
 
Increment de la regla de minimis
A la trobada, s’ha explicat als assistents l’ampliació del límit màxim de les ajudes de minimis de 200.000 euros a 300.000 euros a partir del dia 1 de gener de 2024 i els criteris d’aplicació.
La directora general ha afirmat que des del Govern continuaran defensant «la necessitat d’un règim específic de la Unió Europea per a les illes per a la flexibilització en l’aplicació del Reglament de minimis. És necessari compensar la desavantatge estructural permanent de la insularitat, sofrint Eivissa i Menorca la doble insularitat, i Formentera triple insularitat».
 

MÁS:  La Fundació Bit incorpora la intel·ligència artificial en el desenvolupament de programari per al Govern de les Illes Balears

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes Comunitats Autònomes plantegen una proposta alternativa al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per a l’aplicació de la LOSU
Artículo siguienteLa Conselleria d’Educació i Universitats convoca els ajuts de promoció de l’excel·lència acadèmica per a alumnes de les Illes Balears que han finalitzat els estudis oficials d’Ensenyaments Artístics Superiors