Inicio Baleares La Conselleria de Famílies i Afers Socials presenta els actes del 8M,...

La Conselleria de Famílies i Afers Socials presenta els actes del 8M, Dia internacional de les dones

L’Institut Balear de la Dona (IBDONA) ha desplegat amb motiu del 8 de març, Dia internacional de les dones, un programa a les quatre illes en col·laboració amb els consells insulars i  l’Ajuntament de Palma. La consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, i la directora de l’IBDONA, Cati Salom, n’han presentat aquest dilluns el programa junt amb el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Antoni Fuster, i la regidora de Serveis Socials, Educació, Participació Ciutadana, Joventut, Interculturalitat i Igualtat de l’Ajuntament de Palma, Lourdes Roca.
Amb el lema «Per les dones grans, per les grans dones», la voluntat de la reivindicació d’enguany és posar el focus en la importància de les dones grans com a pioneres i en la necessitat d’escoltar la seva veu a l’hora de desenvolupar programes adreçats a la plena consecució dels seus drets i la seva dignitat, moltes vegades silenciada.
El programa d’actes està format per un seguit de conferències, exposicions, concerts, tallers, espectacles de dansa i de teatre, entre d’altres, i es vol abordar el problema de la desigualtat de gènere prestant especial atenció a les dones que s’enfronten a diverses formes de discriminació estructural, com les dones majors.
«De la mateixa manera com amb el 25N, Dia contra les violències masclistes», ha dit Catalina Cirer, «aquest programa vol sumar esforços en matèria de dona i que totes les institucions de les Illes posem el focus en el que vertaderament importa, els drets de les dones». «En aquesta línia», ha afegit Cirer, «ens hem centrat enguany en unes dones que ens importen molt: les dones grans, perquè molts dels drets de què gaudim ara els ho devem a elles».
Per la seva banda, Cati Salom ha volgut destacar el paper de  «totes les dones grans que han fet tant per a totes nosaltres i que començaren a construir el món que tenim avui. A totes elles, a les padrines, científiques, escriptores, mestres…que lluitaren i reivindicaren des de diferents àmbits per la igualtat».
Precisament, un dels actes previstos és «La meva mirada», destinat a dones majors de 60 anys i que té la fotografia com a eix. Tindrà una durada de 8 setmanes i el plantejament és que sigui un procés d’autoconeixement i de reconeixement com a dones des de l’art i que s’estableixi una dinàmica d’ajuda mútua. Mitjançant la fotografia es vol visibilitzar com les dones grans veuen i senten però sempre des del positivisme, perquè s’atreveixin a utilitzar la fotografia per experimentar un procés de desenvolupament personal i d’empoderament.
Jornada  «Dones grans, grans dones»
Un altre dels actes centrals d’aquest 8M serà la jornada «Dones grans, grans dones» organitzada pel Consell de Mallorca i l’IBDONA, que tendrà lloc dia 7 de març al Centre Flassaders de Palma. Està adreçada a qualsevol professional que es vulgui sensibilitzar amb aquest tema i té com a objectiu donar a conèixer l’envelliment femení, i com els homes i les dones l’experimenten de manera diferent. Les preinscripcions acaben dia 5 de març inclòs. Es poden fer a través de l’enllaç http://tinyurl.com/2rs2u59e.
L’acte central del 8M serà el mateix 8 de març, a les 12.30 a la Misericòrdia de Palma, amb la lectura del manifest a càrrec d’un grup de dones pioneres.

MÁS:  Surten a licitació les obres de la residència per a persones grans dependents de Sant Llorenç

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes Illes Balears registren el febrer un augment de l’afiliació del 3,2 %, la pujada més gran de l’Estat
Artículo siguienteTUI trasllada al Govern les bones perspectives turístiques per a 2024