Inicio Menorca El documental “ENGINY, CÀMERA I ACCIÓ!” s’estrena a Ferreries el pròxim diumenge,...

El documental “ENGINY, CÀMERA I ACCIÓ!” s’estrena a Ferreries el pròxim diumenge, 3 de març

El pròxim diumenge, 3 de març, a les 19 hores i dins el programa d’actes del Dia de les Illes Balears, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca presentarà a Ferreries el documental de producció pròpia “ENGINY, CÀMERA I ACCIÓ! Precursors del cinema amateur a Menorca”, a l’Auditori de Ferreries.

Magda Timoner Pelegrí ha estat l’encarregada de la realització d’un documental que mostra els inicis del cinema amateur a la nostra illa, de la mà de les persones i entitats que el van fomentar i realitzar en les dècades dels anys 1960, 1970 i 1980, continuant amb la seva tasca de donar a conèixer el patrimoni fotogràfic i audiovisual de Menorca, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM.

Onze persones, que d’alguna manera van protagonitzar les primeres passes del cinema a Menorca, han estat entrevistades per donar forma a aquest documental. Partint dels seus testimonis i completats amb fotografies i pel·lícules conservades a l’arxiu, es fa un repàs a les primeres iniciatives de cineclub i cinema alternatiu a la Menorca del final del franquisme, i a les primeres pel·lícules fetes en cel·luloide en aquell context.

MÁS:  El Camí de Cavalls, el principal reclam en la B-Travel de Barcelona

Amb aquest documental es vol mostrar el que es feia i com es feia, en un moment més aviat gris però d’explosió creativa, que va donar lloc a una producció cinematogràfica amateur rica i variada. L’entrada a l’Auditori de Ferreries és gratuïta.

26 de febrer de 2024

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl documental “ENGINY, CÀMERA I ACCIÓ!” s’estrena a Ferreries el pròxim diumenge, 3 de març
Artículo siguienteLes Illes Balears registren el febrer un augment de l’afiliació del 3,2 %, la pujada més gran de l’Estat